Какво представлява йонизацията на водата?

Има много предимства и употреби на системата за йонизиране на вода, но нека да започнем от основните.

Уредът за йонизиране на вода  не е просто машина, а наистина жизненообходима система за вода, който трябва да присъства във всеки дом или офис.

Киселинно-алкалният баланс на организма е изключително важен. Дали една храна е алкална или киселинна, се определя от минералното и съдържание. Алкално-образуващите елементи са калий, натрий, магнезий, желязо, а киселинно образуващите са сяра, фосфор, хлор, йод, манган.

Важно е какво приемаме в нашето тяло, за да могат всички биохимични процеси да протичат без излишен разход на енерги. Като се чустваме по-добре, по-здрави и по-тонизирани. Каквото и да похапваме през деня, с него ние променяме киселинно-алкалната среда. Киселинните храни и напитки карат организма ни да издърпва от своите запаси алкарни елементи, за да неутрализира тази киселинност и да запаси слабо алкално pH на кръвта и извънклетъчните течности. Влияние върху киселинността ни оказва целият ни начин на живот- дали пушим, приемаме лекарства, радиацията около нас, прекомерното мускулно натоварване. За това е трудно, но жизненоважно да контролираме алкално-киселинния си баланс.

Ако водата, която пием ежедневно е допълнително алкализирана /до pH 9,5-10 /, то тя успешно ще неутрализира излишъка от киселини.

Което автоматично оказва влияние на по-добрата обмяна на веществата, повишена енергия, по-силен имунитет, ускорени оздравителни процеси,забавено стареене.

Тази система за алкална вода, работи най -добре в комбинация със системата за обратна осмоза. Обратната осмоза пречиства водата на 100 %, като маха полезните и вредните и частици. За да я направи годна за пиене, в системата има вграден филтър за обогатяване на водата, след осмозата.

Така, след като е минала през обратната осмоза и нейният филтър, водата е готова за алкализация.